Familierecht

Elk familiaal geschil is anders. VDDJ-Advocaten houdt rekening met de gevoeligheden in elk dossier. 

Wij zoeken samen naar conflictoplossingen- en beheersing. Indien de procedure het vereist, zullen wij eerst bemiddelen en onderhandelen alvorens de zaak voor de rechtbank te brengen.

ECHTSCHEIDING OF BEƋINDIGING WETTELIJKE SAMENWONING

U geraakt verwikkeld in huwelijksproblemen en u wil uit de echt scheiden. Onze advocaten hebben jarenlange ervaring in het echtscheidingsrecht. 

U woont wettelijk of feitelijk samen en u gaat uit elkaar.

Hoe zit dat juist met de woning die wij samen huren of gekocht hebben? Kan mijn ex mij zomaar op straat zetten? En wat met onze rekeningen?

Wij geven een antwoord op al uw vragen hieromtrent.

REGELING OMTRENT DE KINDEREN EN ONDERHOUDSBIJDRAGE

U gaat uit elkaar en u heeft samen kinderen. U en uw ex-partner kunnen het nog met elkaar vinden en hebben een regeling omtrent de kinderen besproken. Ons advocatenkantoor zet uw akkoord om in een overeenkomst die goedgekeurd (gehomologeerd) wordt door de rechtbank.

In vele gevallen komen de ouders niet tot een akkoord:

- U mag van uw ex de kinderen niet meer zien;

- Uw ex heeft een drank- en/of drugsprobleem en het is gevaarlijk om de kinderen bij uw ex alleen te laten;

- Hoeveel onderhoudsbijdrage (alimentatie) moet ik  betalen / krijgen?

 Wij staan u tijdens deze procedures bij.

VEREFFENING EN VERDELING

Indien tussen uzelf en uw ex-partner nog onverdeelde of gemeenschappelijke goederen zijn, zoals bv. een gezinswoning en bankrekeningen, dan verzorgt het kantoor de procedure in vereffening en verdeling voor de notaris.

NALATENSCHAP EN ERFENIS

Bij het overlijden van familie ontstaan vaak betwistingen omtrent de erfenis en het erfdeel. U laat zich hiervoor best bijstaan door een advocaat. Onze advocaten kunnen voor u in deze zaken optreden.

GROOTOUDERCONTACT

U heeft als grootouder door toedoen van uw kinderen geen contact meer met uw kleinkind(eren)? Onze advocaten kunnen aan deze situatie een einde maken en uw recht op contact met uw kleinkind vrijwaren.

Andere familierechtelijke aangelegenheden waarvoor u bij het kantoor terecht kan: beƫindigen wettelijke of feitelijke samenwoonst, echtscheiding door onderlinge toestemming (EOT), familiaal vermogensrecht en huwelijksvermogensrecht...


Familierecht

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x